Голубці за традиційним рецептом готуються з рисом, м'ясом та овочевою засмажкою. Їх варять і запікають, тушкують та парять. Спробуйте зробити мариновані голубці, які не потребують термічної обробки. Такі вироби можна буде подати на стіл уже за годину.
Щоб приготувати голубці без рису, м'яса та варіння, вам знадобляться такі інгредієнти:
- 1 капуста;
- 1 морква;
- 3 з. часнику;
- 100 г цукру;
- 50 мл оцту;
- 500 мл води;
- сіль та спеції за смаком;
- олія.
Капусту потрібно пропарити, щоб розм'якшити листя. Для цього закип'ятіть воду у каструлі, посоліть її. Виріжте в капусті середину качану. Відправте овоч в окріп і обережно знімайте листя, щоб не порвати їх.
Моркву потрібно натерти на великій тертці і обсмажте разом із подрібненим часником на олії до золотистого кольору.
Тепер слід приготувати маринад. У воду додайте сіль, перець, цукор та улюблені спеції. Закип'ятіть розчин в окремій ємності та відставте убік.
Сформуйте голубці: засмажку потрібно загорнути в капустяне листя. Укладіть вироби у відповідний посуд і залийте маринадом. Залишіть на 25-30 хвилин, після чого можна подавати страву. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати ліниві голубці без капусти.