Today.ua

Мандаринова панакота: рецепт ніжного новорічного десерту без випічки

Якщо ви любите молочні десерти, легкі ніжні та смачні, то панакота - саме ваш варіант. Готується цей десерт на основі молока, вершків, желатину та цукру. А у новорічному варіанті пропонується додати солодку мандаринову верхівку.

Мандаринова панакота - рецепт

Вершки краще брати якомога жирніші, так десерт вийде дуже смачним.

Інгредієнти (на 4 склянки):

Спосіб приготування:

  1. 3 листки желатину розламати на шматочки та залити 50 мл води – залишити на 5 хвилин набухати.
  2. У каструлі змішуємо вершки та 100 г цукор і ставимо грітися на невеликому вогні. Готувати постійно помішуючи, поки не розтане весь цукор - але не можна кип'ятити.
  3. Желатин трохи придавити виделкою і перелити до гарячих вершків і добре перемішати.
  4. Готову суміш розливаємо по склянках, залишаємо остигати і відправляємо в холодильник застигати.
  5. Для приготування мандаринової верхівки 3 пластинки желатину ламаємо на шматочки та заливаємо 50 мл води. Мандарини очищаємо та подрібнюємо в блендері, а після пропускаємо через сито – повинно вийде 250 мл соку.
  6. У каструлю виливаємо сік, додаємо 25 г цукру та гріємо на вогні, постійно помішуючи, щоб розчинився цукор.
  7. Желатин давимо виделкою і додаємо в гарячий сік, добре перемішуємо і даємо йому охолонути.
  8. Дістаємо склянки з холодильника і заливаємо вершкову масу, що застигла, мандариновим соком і знову прибираємо в холодильник застигати.

Готово. Смачного!

Пропонуємо спробувати приготувати бюджетний варіант улюбленого салату "Цезар" - дешево, але не менш смачно, ніж у ресторані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ