Today.ua

Лукашенко замість страйкуючих заводчан візьме на роботу шахтарів з України

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого після нових виборів відмовилися визнавати легітимним главою держави багато країн світу, заявив, що страйкуючих працівників заводів треба звільнити. На їх місце прийдуть ... шахтарі з України. Подробиці скандальної заяви Батьки.

Робітники заводу «Білоруськалій» приєдналися до антиурядових протестів, які не вщухають у країні з 9 серпня 2020 року. Питання про саботаж заводчан Олександр Лукашенко обговорив на зустрічі зі співробітниками білоруського агрокомбінату «Дзержинський». Чинний глава держави заявив, що страйкуючі заводчани просто не хочуть працювати і заробляти гроші. А раз так, хто і змушувати їх працювати, ніхто не буде. За словами Лукашенка, незамінних співробітників не буває, завжди знайдуться люди, здатні зайняти робочі місця тих, хто влаштовує страйки. «Добре, страйкують - ладно. Я дам команду директору: не треба за ними бігати. У нас в Солігорську 2000 людей готові працювати на "Білоруськалій". Вони прийдуть. Якщо не вони прийдуть - в усьому світі безробіття. Приїдуть самі з України шахтарі. Їх море - безробітних», - сказав Олександр Лукашенко в ході зустрічі.

Для довідки: «Білоруськалій» - це найбільше в Білорусі виробниче об'єднання і один з найбільших в світі виробників мінеральних калійних добрив.

Разом з працівниками «Білоруськалій» страйк оголосили робочі БелАЗ та МЗКТ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Олександр Лукашенко назвав протестні мітинги - агресією із-за кордону. З цієї причини президент Білорусі звернувся по військову допомогу до голови сусідньої держави. Які події розгортаються на світовій арені?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ