Today.ua

Лукашенко заявив, що після його відходу в країні почнеться різанина: «Я просто так не піду»

Олександр Лукашенко визнав, що трохи «пересидів» в кріслі президента Білорусі, однак заявив, що йти не збирається. Більш того, глава держави впевнений, що після його відходу в країні може початися справжня різанина.

В одному зі своїх останніх інтерв'ю російським ЗМІ Олександр Лукашенко розповів, що залишати свій пост не має наміру. І ніякі народні бунти і мітинги його не змусять це зробити.

Уже 26 років Білорусь живе під чуйним керівництвом Олександра Лукашенка. Президент підозрює, що міг набриднути своїм співвітчизникам за цей час. В ході інтерв'ю Олександр Григорович відповів на питання про причини масових протестів в Білорусі, які почалися ще до офіційного оголошення президентських виборів, що відбулися 9 серпня 2020 року.

Переміг в черговий раз на виборах Олександр Лукашенко. В інтерв'ю президент заявив, що масові протести виникли в Білорусі не просто так. За його словами, за організацією народних акцій стоять закордонні країни, зокрема США. Крім цього, глава держави визнав наявність внутрішніх причин, які могли змусити людей вийти на вулиці. «Так, можливо, я трохи пересидів. Можливо, мене показують не тільки з телевізора, а й з праски і з чайника. Але дійсно тільки я зараз можу захистити білорусів», - сказав Лукашенко журналісту і додав, що протести підтримали «буржуйчики» з нових поколінь в Білорусі.

У той же час, в російських ЗМІ цитується ще один вислів з інтерв'ю, де він заявив, що просто так не піде у відставку.

«Я чверть століття облаштовував Білорусь. Просто так все це не кину. До того ж, якщо я піду, моїх прихильників будуть різати!» - висловив свою позицію Олександр Григорович.

Нагадаємо, раніше Олександр Лукашенко звинуватив Україну в дестабілізації ситуації в Білорусі. Що мав на увазі президент сусідньої держави?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ