Today.ua

Кращий сусід гороху: що посадити поряд, щоб відлякати шкідників та збільшити врожай

Найчастіше на городі поруч садять схожі у догляді культури, щоб вони не конфліктували. Але якщо в міжряддя посадити деякі інші культури, то це допоможе збільшити врожай, захистити від шкідників, зробити рослину міцнішою та стійкішою до навколишнього середовища.

Горох зазвичай садять поряд з іншими рослинами в якості супроводжуючої (ущільнюючої) культури, яка має багато позитивних якостей. Однак і бобовим потрібна підтримка. Ми вирішили розповісти, як отримати великий та якісний врожай гороху, якщо обрати правильного сусіда.

Що посадити поряд із горохом?

Зазвичай, коли говорять про сусідів гороху, зазначають, що бобові можуть дати своєму сусідові - і це зазвичай збагачений азотом ґрунт. Але що можуть дати цій рослині інші?

Також з горохом відмінно уживаються поруч гарбузові (огірки, гарбуз та кабачки), кущова квасоля, картопля, садова суниця та молоді фруктові дерева (головне, щоб вони не створювали тінь).

Нагадаємо, досвідчені городники розповіли, що посадити поряд з буряком, щоб коренеплід не потребував добрива, не атакували шкідники та був добрий врожай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ