Ніжний лимонний тарт давно став класикою кулінарного мистецтва. Знаменитий пиріг можна приготувати без випічки у духовці. Пиріг виходить повітряним, в міру солодким та дуже смачним. Приємний бонус – його яскравий колір, який вразить гостей та стане справжньою окрасою святкового столу.
Щоб приготувати лимонний тарт нашвидкуруч, вам знадобляться такі інгредієнти.
- 300 г печива;
- 1 яйце;
- 200 г розтопленого вершкового масла;
- цедра одного лимона;
- лимонний сік;
- 1 л молока
- 6 ст. л. кукурудзяного крохмалю (можна замінити звичайним);
- 25 г сиропу агави;
- ванільний йогурт;
- кокосова стружка для оздоблення.
Спочатку потрібно подрібнити печиво в блендері до дрібної крихти. Висипте його в миску і змішайте з розм'якшеним вершковим маслом. Суміш потрібно викласти у форму для кексу діаметром 30 см і розрівняти. Потім поставте її у холодильник.
Паралельно слід підготувати начинку для тарта. Налийте молоко в каструлю, додайте лимонну цедру і закип'ятіть. Видаліть пінку, яка утвориться на поверхні, і відставте молоко.
Вбийте в окрему ємність яйце, сироп агави та крохмаль, після чого змішайте всі компоненти. Додайте ванільний йогурт та тепле молоко, постійно помішуючи. Перелийте суміш у каструлю, продовжуйте перемішувати та нагрівайте до утворення кремоподібної консистенції.
Через три години можна куштувати лимонний тарт. При бажанні його можна прикрасити кокосовою стружкою або скибочками лимона. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати пиріг по-турецьки: молоко та борошно замінять секретні інгредієнти.