Ліниві вареники стануть чудовим варіантом страви на обід, коли не хочеться довго возитися на кухні. Вони сподобаються як дорослим, і дітям. Ніжне тісто, приємний аромат і смак не залишать байдужими ваших близьких. А головне – вони готуються із цілком доступних інгредієнтів.
Якщо сил на довгий заміс тесту та формування виробів немає, можна зробити на обід ліниві вареники. Щоб подати близьким страву, добре знайому багатьом ще із дитячого садка, вам знадобляться:
- 250 г кисломолочного сиру (5%);
- 100 г борошна;
- яйце;
- 25 г цукру;
- ванільний цукор або дрібка ванілі.
- вода чи молоко.
Спочатку потрібно поставити на вогонь каструлю з молоком чи водою. За час, поки вона нагріватиметься, можна швидко приготувати ліниві вареники. Для цього змішайте сир з яйцем, цукром та ваніллю. Розімніть суміш вилкою до однорідного стану.
Борошно потрібно просіяти, а потім додати до яєчно-сирної суміші. Знову добре перемішайте тісто.
Сформуйте з нього ковбаску та розріжте її на маленькі шматочки однакової товщини. Також можна зробити вареники, відщипуючи від тіста невеликі заготовки. Перед цим слід намочити руки, щоб тісто не прилипало до них.
Кидайте ліниві вареники в киплячу воду. Як тільки вони спливуть – можна виймати шумівкою та подавати зі сметаною, корицею, варенням чи шоколадним топпінгом. Смачного!
Якщо у вас є вільний час, спробуйте приготувати вареники по-полтавськи - на пару. Вони виходять об'ємними, ситними та буквально тануть у роті.