Today.ua

Ледачі хачапурі на сніданок: смачна страва нашвидкуруч

Ледачі хачапурі – неймовірно смачне блюдо, яке можна приготувати за лічені хвилини. Тому найчастіше їх готують на сніданок, але ніхто не заважає насмажити хачапурі до обіду або вечері, а потім ще прихопити з собою на роботу, щоб перекусити під час перерви.

Ледачі хачапурі на сніданок: рецепт

Спосіб приготування:

Сковороду з товстим дном, змащеним олією, поставте на вогонь розігріватися. В цей час у глибокій мисці змішайте кефір, соду і сіль. Дайте постояти 2 хвилини, щоб пішло піноутворення.

Всипте до кефіру тертий сир, вбийте яйця, перемішайте вилкою.

Зелень промийте під проточною водою і дрібно нарубаєте ножем. Пересипте в тісто. Додайте мелений чорний перець і добре перемішайте.

Всипте борошно, замісіть досить густе тісто.

За допомогою ложки викладіть на розігріту сковороду шар тіста, швидко розрівняйте. Накрийте кришкою, готуйте на мінімальному вогні 5 хвилин.

Переверніть млинець і смажте ще 3-4 хвилини.

Викладіть готовий ледачий хачапурі на тарілку, розріжте на 8 частин і відразу ж подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Приготуйте також на сніданок неймовірно смачні сирники, рецепт дуже простий і не забере у вас багато сил і часу. Зате ви згадайте смак з дитинства!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ