Ледачі хачапурі – неймовірно смачне блюдо, яке можна приготувати за лічені хвилини. Тому найчастіше їх готують на сніданок, але ніхто не заважає насмажити хачапурі до обіду або вечері, а потім ще прихопити з собою на роботу, щоб перекусити під час перерви.
Ледачі хачапурі на сніданок: рецепт
- 100 мл кефіру
2 яйця
150 г твердого сиру
100 г пшеничного борошна
1 пучок свіжої зелені
0,5 ч. л. соди
перець і сіль за смаком
Спосіб приготування:
Сковороду з товстим дном, змащеним олією, поставте на вогонь розігріватися. В цей час у глибокій мисці змішайте кефір, соду і сіль. Дайте постояти 2 хвилини, щоб пішло піноутворення.
Всипте до кефіру тертий сир, вбийте яйця, перемішайте вилкою.
Всипте борошно, замісіть досить густе тісто.
За допомогою ложки викладіть на розігріту сковороду шар тіста, швидко розрівняйте. Накрийте кришкою, готуйте на мінімальному вогні 5 хвилин.
Переверніть млинець і смажте ще 3-4 хвилини.
Викладіть готовий ледачий хачапурі на тарілку, розріжте на 8 частин і відразу ж подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Приготуйте також на сніданок неймовірно смачні сирники, рецепт дуже простий і не забере у вас багато сил і часу. Зате ви згадайте смак з дитинства!