Взимку салати, приготовлені із соковитих та стиглих літніх овочів, вживаються в першу чергу. Зараз сезон болгарського перцю та помідорів, з яких можна зробити напрочуд смачну закуску - лечо. При цьому вам не знадобиться стерилізація продукту.
Лечо із болгарського перцю та помідорів нагадає в холодний зимовий період про теплі дні та фарби природи. Салат із овочів яскравих тонів виглядає справжньою окрасою будь-якого столу, а про смакй говорити не доводиться.
Вам потрібні такі інгредієнти.
- 3 кг різнокольорового болгарського перцю (краще використовувати червоний, помаранчевий та жовтий – вони солодші);
- 3 кг помідорів;
- 1 кг цибулі;
- 1 ч. л. меленого перцю;
- голівка часнику;
- склянка цукру;
- 3 ст. л. солі;
- склянка олії;
- 100 мл 9%-го оцту.
Помідори можна нарізати скибочками, а можна перекрутити на м'ясорубці за бажанням. Болгарський перець потрібно очистити від серцевини та нарізати смужками, цибулю – великим кубиком.
У томатне пюре потрібно додати олію, цукор і сіль, після чого поставити його на вогонь і кип'ятити протягом п'яти хвилин. Потім до помідорної маси слід додати болгарський перець і проварити протягом 10-20 хвилин.
Зверніть увагу, що чим довше варитимуться овочі, тим м'якшими вони будуть. Якщо хочете, щоб перчик залишився хрустким, краще скоротити час його приготування.
Наприкінці додайте подрібнений часник, чорний перець і влийте оцет. Через п'ять хвилин лечо буде готове.
Якщо вам подобається гострота в закатках, додайте трохи перцю чилі. Також можна використовувати в рецепті моркву – але тоді заготівля вже відрізнятиметься від традиційної угорської.
Переверніть баночки з лечо, накрийте пледом і залиште до охолодження. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати на зиму найсмачніший болгарський перець без стерилізації.