Смачну і ніжну лазанью можна приготувати з тонкого лаваша. Якщо ви нікому не скажете, що вирішили замінити спеціальні листи для лазаньї, то ніхто навіть не здогадається. Рецепт дуже простий, але смак готового блюда просто приголомшливий.
Лазанья з куркою з лаваша
Інгредієнти:
- 500 г курячого фаршу
- 400 г твердого сиру
- 300 мл молока
- 100 мл вершків
- 4 тонких лаваша
- 1 цибулина
- 4 ст. л. томатної пасти
- 50 г вершкового масла
- 2 ст. л. пшеничного борошна
- Сіль і спеції (базилік, орегано, мускатний горіх) за смаком
Спосіб приготування:
Цибулю наріжте дрібними кубиками, обсмажте на рослинній олії. Додайте в сковороду фарш, змішайте з цибулею і готуйте 5 хвилин. Додайте сіль, мелений чорний перець, томатну пасту. Перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин. Влийте до фаршу вершки, перемішайте. Готуйте 10 хвилин. Начинка для лазаньї готова.
сковорода. Поставте її на плиту, розтопіть вершкове масло, всипте борошно. Помішуючи, обсмажте борошно до злегка кремового стану.
Тонкою цівкою влийте в борошно з маслом молоко, не забувайте помішувати. Додайте сіль і спеції за смаком. Проваріть кілька хвилин при постійному помішуванні.
Форму для випічки змастіть молочним соусом, викладіть лист лавашу, потім третину м'ясного фаршу. Рясно посипте тертим сиром.
Наступний лист лавашу намажте білим соусом, покладіть мокрою стороною на сир. Далі викладіть половину фаршу. Продовжуйте, поки продукти не закінчаться. Верхнім шаром має бути лаваш. Залийте блюдо білим соусом і посипте сиром.
Запікайте в духовці при 180 градусах протягом 35-40 хвилин. До золотистої скоринки.
Готову лазанью остудіть у формі, потім вийміть на велике блюдо, розріжте на порційні шматки і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Приготуйте також піцу на листковому тісті. Смачніше тільки в Італії!