Квашені помідори складають ідеальний тандем з будь-якими м'ясними стравами та гарнірами. Їх можна приготувати за класичним рецептом, але багато господинь хочуть створити цікавий смаковий акцент, додаючи певні інгредієнти.
Спробуйте приготувати квашені помідори з гірчицею. Вона додасть їм гостроти та пікантності. Слід використовувати саме гірчичний порошок. Є простий рецепт популярної осінньої заготівлі. Такі овочі будуть готові нескоро – гурманам доведеться зачекати на місяць. Однак результат точно вартий цього.
Вам знадобляться:
- помідори;
- сіль;
- цукор;
- вода;
- листя хрону;
- петрушка;
- гірчичний порошок.
Найкраще вибрати для цього рецепту тверді помідори сорту вершка. У п'ятилітрове відро увійде трохи більше 3 кілограмів овочів.
Секрет смачної закуски полягає у правильному розсолі. На 2,5 літра холодної води потрібно використовувати 250 г солі (склянка) та 125 цукру (півсклянки). Добре перемішайте розчин та залийте помідори. Їх потрібно зверху накрити листям хрону і посипати гірчичним порошком. 30 грамів буде цілком достатньо.
Накрийте щільною кришкою помідори, щоб прибрати зайве повітря. Оптимально, якщо вони кваситися у погребі. Однак і в звичайних домашніх умовах овочі вийдуть смачними. Бажано зберігати таку закуску на балконі, щоб вона не перекисала. Смачного!
Нагадаємо, що помідори останнім часом помітно подорожчали в супермаркетах. Українців попередили, що вони дорожчатимуть і надалі, а сподіватися на імпорт цього року не варто.
Раніше повідомлялося, як правильно заморозити помідори на зиму.