Today.ua

Курс долара знову йде на рекорд: що відбувається з українською гривнею

Після тривалого зростання українська гривня різко впала в ціні. Причому негативна тенденція збережеться надовго, впевнені експерти. Що відбувається на ринку валюти в Україні на даний момент?

У суботу, 14 березня 2020 року, Національний банк України надав офіційний курс валют. Згідно з оновленим курсу, гривня продовжує втрачати позиції і на тлі різкого подорожчання долара США істотно подешевшала.

Експерти вважають, що національна валюта України не витримала складної політичної обстановки в країні, яка почалася у зв'язку з відставкою уряду. Ще одного удару по гривні завдав всеукраїнський карантин, оголошений через пандемію коронавіруса в світі. Все це негативно впливає на економіку держави, а відповідно і на вартість її валюти.

Ненабагато краще становище і в Євросоюзі, де євро теж здав позиції.

За 100 американських доларів у суботу, 14 березня 2020 року, в українських обмінниках доведеться заплатити як мінімум 2688 гривень. 100 євро – 2994 гривні.

Долар США, порівняно з попередньою добою, виріс більш ніж на 20 копійок, а євро впав на 6.

Як розповів фінансовий аналітик Сергій Фурс, падіння гривні в такий кризовий час могло бути набагато більш серйозним. Нацбанку України вдалося раніше накопичити великі резерви – понад 26,5 мільярда доларів США, що дозволяє тепер істотно стримувати круте «піке» національної валюти.

У світі теж простежується тенденція до падіння валют різних країн. Відбувається це на тлі обвалу нафтового ринку, що стався 9 березня 2020 року, а також через масштабний спалах коронавіруса COVID-19, що призвело до закриття кордонів і тимчасового припинення торгових і економічних зв'язків між державами.

Українські фінансові аналітики вважають, що незважаючи на спроби Нацбанку стримувати падіння гривні, серйозного обвалу в найближчому майбутньому не вдасться уникнути. Багато експертів стверджують, що це обернеться великими втратами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що курс долара різко підскочив. Що відбувається на валютному ринку України?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ