Залишилося зовсім мало часу до Нового року, і багато господинь думають над тим, чим здивувати гостей. Спробуйте приготувати яскраву, соковиту та смачну м'ясну страву– курячі гнізда. Вона не займе багато часу та стане справжньою прикрасою святкового столу.
Курячі гнізда готуються у духовці. Вони стануть чудовою альтернативою традиційним котлетами. Ситне, але не надто жирне та калорійне частування сподобається дорослим та дітям.
Інгредієнти:
- 500 г курячого фаршу;
- цибулина;
- морква;
- 100 мл молока;
- 100 г хлібного м'якушу;
- 500 г помідорів;
- 200 різнокольорового болгарського перцю;
- 2 яйця;
- сіль, перець, сушений базилік, паприка – за смаком;
- 2 ст. л. олії;
- тертий сир;
- зелень.
Залийте хліб молоком і залиште п'ять хвилин для набухання. Змішайте фарш з одним яйцем, розмоченим м'якушем, сіллю та перцем. Він повинен бути однорідним.
Цибулю потрібно нарізати дрібно, моркву - натерти на тертці, а болгарський перець - кубиком. Обсмажте їх на олії до золотистого кольору.
Наріжте помідори на маленькі шматочки. Додайте їх до інших овочів, трохи присоліть, посипте солодкою паприкою та базиліком.
Деко потрібно застелити пергаментом. Сформуйте із фаршу курячі гнізда – котлетки з заглибленням усередині. Викладайте начинку, посипте тертим сиром зверху.
Запікайте вироби близько півгодини при температурі 180 градусів. Перед подачею присипте курячі гнізда дрібно нарізаною зеленню. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати соковиті курячі відбивні на обід.