Today.ua

Хто забезпечить школи масками і антисептиками: в МОН відхрестилися від зайвих витрат

У Міністерстві освіти і науки України активно видають лише вимоги і рекомендації щодо роботи шкіл та інших навчальних закладів в період карантину. Але хто ж буде забезпечувати персонал, вчителів, адміністрацію, учнів вельми недешевими медичними масками і антисептиками?

Заступник міністра освіти і науки Любомира Мандзій на питання про те, хто дасть грошей на закупівлю масок і антисептиків, дезінфекторів, рукавичок тощо., Впевнено «перевела стрілки» на засновників шкіл. За словами Мандзій, засновники шкіл самі зобов'язані забезпечити навчальні заклади засобами індивідуального захисту. Контролювати якість підготовки шкіл до початку нового навчального року будуть обласні державні адміністрації.

Міносвіти і науки, за словами Мандзій, вже розіслало листи засновникам шкіл з дорученням забезпечити власні заклади засобами індивідуального захисту, антисептиками і дезінфекторами. У серпні навчальні заклади повинні будуть провести всі необхідні розрахунки, щоб виділених грошей вистачило на покриття всіх потреб в дотриманні протиепідемічних заходів. Любомира Мандзій нагадала, що в будівлю шкіл можна буде входити тільки в масці або респіраторі, вчителям обов'язково вимірюватимуть температуру тіла. Знімати захисні маски діти зможуть тільки під час уроків.

Нагадаємо, в Україні коронавірус побив два антирекорди за добу. Кількість нових випадків зараження перевищила 1300 осіб. Ситуація стає критичною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ