Важливо розуміти, що будь-які фрукти і ягоди можуть нести як користь для організму, так і шкоду. Про те, чому варто з обережністю вводити в раціон аґрус, кому він корисний, а кому категорично заборонений, розповіли фахівці.
Вже зовсім скоро на прилавках магазинів з'являться свіжі ягоди полуниці, малини, смородини і, звичайно, ж аґрусу. Багато господинь знають, що сезонні плоди найбільш корисні для здоров'я, тому намагаються їх купувати частіше.
Чим же корисний аґрус?
Вживаючи в їжу стиглі ягоди агрусу можна поповнити запаси цілого ряду вітамінів і мікроелементів в організмі.
Агрус допомагає схуднути. У м'якоті ягід містяться речовини, що прискорюють метаболізм.
Людям, що страждають хронічними запорами, нерідко лікарі рекомендують з'їдати щодня по жмені ягід аґрусу.
Протипоказання до вживання аґрусу
Далеко не всім людям можна їсти аґрус навіть в невеликих кількостях.
Наприклад, пацієнтам з виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки, які страждають колітах, ентеритах і запальними процесами в ШКТ, ці ягоди необхідно повністю виключити з раціону.
Дуже обережно слід вводити в меню аґрус людям, що страждають різними формами алергії.
Діабетикам ягоду дозволяється їсти, але дуже рідко і зовсім маленькими порціями. Інакше може різко підвищитися рівень глюкози в крові.
Нагадаємо, раніше медики розповіли, які продукти вживати на сніданок небезпечно для здоров'я. У перелік увійшли найпопулярніші страви, які зазвичай їдять вранці