Today.ua

Аґрус – користь і шкода: чому до ягоди варто ставитися з обережністю

Важливо розуміти, що будь-які фрукти і ягоди можуть нести як користь для організму, так і шкоду. Про те, чому варто з обережністю вводити в раціон аґрус, кому він корисний, а кому категорично заборонений, розповіли фахівці.

Вже зовсім скоро на прилавках магазинів з'являться свіжі ягоди полуниці, малини, смородини і, звичайно, ж аґрусу. Багато господинь знають, що сезонні плоди найбільш корисні для здоров'я, тому намагаються їх купувати частіше.

Чим же корисний аґрус?

Вживаючи в їжу стиглі ягоди агрусу можна поповнити запаси цілого ряду вітамінів і мікроелементів в організмі.

Агрус допомагає схуднути. У м'якоті ягід містяться речовини, що прискорюють метаболізм.

Аґрус допомагає налагодити менструальний цикл і нівелювати прояви клімаксу у жінок.

Людям, що страждають хронічними запорами, нерідко лікарі рекомендують з'їдати щодня по жмені ягід аґрусу.

Протипоказання до вживання аґрусу

Далеко не всім людям можна їсти аґрус навіть в невеликих кількостях.

Наприклад, пацієнтам з виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки, які страждають колітах, ентеритах і запальними процесами в ШКТ, ці ягоди необхідно повністю виключити з раціону.

Дуже обережно слід вводити в меню аґрус людям, що страждають різними формами алергії.

Жінкам в період лактації і немовлятам в якості вітамінного прикорму аґрус категорично протипоказаний.

Діабетикам ягоду дозволяється їсти, але дуже рідко і зовсім маленькими порціями. Інакше може різко підвищитися рівень глюкози в крові.

Нагадаємо, раніше медики розповіли, які продукти вживати на сніданок небезпечно для здоров'я. У перелік увійшли найпопулярніші страви, які зазвичай їдять вранці

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ