Млинці на кефірі, приготовані за цим рецептом, завжди виходять ніжними, рум'яними і мереживними. Хочете спробувати ідеальних млинців? Тоді швидше готуйте сковорідку!
Млинці «Мереживні» на кефірі
Інгредієнти:
- 500 мл кефіру
- 2 склянки пшеничного борошна
- 3 яйця
- 1,5 ст. л. цукру
- Щіпка солі
- 2 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
У глибокій ємності змішайте яйця з цукром. Збийте міксером до однорідності і розчинення кристалів цукру.
Окремо просійте борошно і змішайте його з содою. Всипте суху суміш до рідких інгредієнтів. Перемішайте і збийте, щоб не залишилося грудочок.
Смажте млинці на сильно розігрітій сковороді до золотистого кольору з двох сторін.
Млинці на кефірі виходять дуже ніжними і вони цілком можуть бути окремою стравою. Але ще смачніше мереживні млинці їсти з ягідним або фруктовим варенням, сметаною, сиром із зеленню, згущеним молоком, медом. Також можна загорнути в млинці печінковий паштет, нарізане дрібними кубиками і приправлене будь-яким соусом м'ясо, смажені гриби з цибулею. Варіантів маса, обирайте на свій смак.
Приємного апетиту!
До речі, тонкі домашні млинці чудово поєднуються з нутеллою, приготовленою за простим, але унікальним рецептом. Таку нутеллу можна мазати на бутерброди та використовувати як крем для торту.