Париж славиться своєю випічкою – ранкова кава з круасаном – це номер один у плані кожного туриста. Але необов'язково їхати до Франції, щоб насолодитися пишною випічкою. Пропонуємо вам приготувати круасани не гірші, ніж готують парижани.
Круасани з шинкою та сиром – простий рецепт
Для приготування круасанів можна придбати дріжджове листкове тісто в магазині і попередньо його розморозити. Або ж замісити самостійно.
Складові:
- 250 г листкового дріжджового тіста
- 150 г томатів у власному соку
- 1 ч. л. прованських трав
- 0,5 ч. л. гранульованого часнику
- 0,5 ч. л. гранульованої цибулі
- 1 ст. л. оливкової олії
- Шматочки шинки
- Шматочки твердого сиру
- Сіль на смак
Спосіб приготування:
- Сковороду розігріти з оливковою олією. Подрібнити томати у власному соку в блендері та відправити у сковорідку. Додати приправи та посолити на смак. Тушкувати приблизно 5 хвилин, поки томати не загуснуть і зняти з вогню.
- Тісто розкачати і розділити на рівні трикутники.
- Кожен шматочок тіста змастити томатним соусом, викласти шматочки шинки та сиру, загорнути в рулет, сформувавши круасани.
- На лист для запікання вистилаємо пергаментний папір, викладаємо круасани.
- Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин. Включити потрібно верхній та нижній режим, а також конвекцію.
- Готові круасани дістаємо з духовки та подаємо до столу.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також скуштувати суперлегкий рецепт ароматного апельсинового пирога за 30 хвилин – перебити блендером та запекти.