Круасани як у Парижі: рецепт листкової випічки з начинкою з шинки та сиру

Париж славиться своєю випічкою – ранкова кава з круасаном – це номер один у плані кожного туриста. Але необов'язково їхати до Франції, щоб насолодитися пишною випічкою. Пропонуємо вам приготувати круасани не гірші, ніж готують парижани.

Круасани як у Парижі: рецепт листкової випічки з начинкою з шинки та сиру - today.ua

Круасани з шинкою та сиром – простий рецепт

Для приготування круасанів можна придбати дріжджове листкове тісто в магазині і попередньо його розморозити. Або ж замісити самостійно.

Складові:

  • 250 г листкового дріжджового тіста
  • 150 г томатів у власному соку
  • 1 ч. л. прованських трав
  • 0,5 ч. л. гранульованого часнику
  • 0,5 ч. л. гранульованої цибулі
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • Шматочки шинки
  • Шматочки твердого сиру
  • Сіль на смак

Круасани як у Парижі: рецепт листкової випічки з начинкою з шинки та сиру

Спосіб приготування:

  1. Сковороду розігріти з оливковою олією. Подрібнити томати у власному соку в блендері та відправити у сковорідку. Додати приправи та посолити на смак. Тушкувати приблизно 5 хвилин, поки томати не загуснуть і зняти з вогню.
  2. Тісто розкачати і розділити на рівні трикутники.
  3. Кожен шматочок тіста змастити томатним соусом, викласти шматочки шинки та сиру, загорнути в рулет, сформувавши круасани.Круасани як у Парижі: рецепт листкової випічки з начинкою з шинки та сиру
  4. На лист для запікання вистилаємо пергаментний папір, викладаємо круасани.
  5. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин. Включити потрібно верхній та нижній режим, а також конвекцію.
  6. Готові круасани дістаємо з духовки та подаємо до столу.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також скуштувати суперлегкий рецепт ароматного апельсинового пирога за 30 хвилин – перебити блендером та запекти.