Страви з кабачків дуже корисні, адже цей овоч багатий калієм, вітамінами В1, В2, а в 100 г міститься близько 17% добової потреби у вітаміні С. Кабачок допомагає боротися з інфекціями і підтримує здоров'я. Пропонуємо вам спробувати сезонний крем-суп, який можна їсти холодним.
Крем-суп з кабачків та шпинатом
Складові:
- 1 кабачок
- 2 картоплини
- 1/2 цибулі
- 150 г вершків
- 15-20 листочків шпинату (якщо бебі-шпинат, то вдвічі більше)
- Олія ГХІ (або вершкове/рослинне)
- Спеції на смак (сіль, перець, хмелі-сунелі, майоран)
Спосіб приготування:
- Цибулю, кабачок та картоплю нарізаємо кубиками. Цибулю обсмажуємо на олії, додаємо кабачок та картоплю – заливаємо водою 1 до 1 і додаємо спеції. Варимо до готовності картоплі.
- Коли приготується картопля, зливаємо воду, залишивши трохи рідини на дні.
- Збиваємо в блендері шпинат із вершками та додаємо до овочів. Варимо ще 3-4 хвилини та перебиваємо весь вміст до однорідної маси.
- Подавати суп можна з грінками, кунжутом та насінням.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Готово! Смачного!
Нагадаємо, названо три корисні інгредієнти, які зроблять борщ ароматнішим і солодшим.