Що може бути краще червоного українського борщу на обід? Хіба що борщ з секретним інгредієнтом, який зробить його смак ще більш насиченим і приємним.
Український борщ: як готує страву шеф-кухар Костянтин Івлєв?
Для початку знаменитий шеф-кухар ставить на плиту каструлю, в неї кладе яловичину на кістці (лопатку, реберця).
Морквину та цибулину Костянтин Івлєв очищає, миє і залишаючи цілими злегка обсмажує на олії до рум'яної скоринки з усіх боків. Обсмажені овочі кладе до м'яса і заливає все очищеної холодною водою. Також в каструлю слід додати лавровий лист, запашний перець. Вони додадуть приємного аромату бульйону.
Буряк очистити від шкірки, промити і натерти на тертці. У сковороду з товстим дном налити трохи рослинної оліїї і додати пару ложок вершкового масла. Саме додавання вершкового масла, впевнений Костянтин Івлєв, покращує смак червоного борщу.
До буряка також необхідно додати трохи лимонного соку, щоб він не втратив колір, і томатну пасту. Тушкувати до готовності.
Коли бульйон буде повністю готовий, Івлєв витягує овочі, додає нашатковану тонкою соломкою капусту, нарізану брусочками або кубиками картоплю. Костянтин дає овочам п'ять хвилин прокипіти, а потім перекладає в каструлю тушкований буряк.
Коли картопля звариться, в борщ можна додати пару зубчиків часнику, 0,5 склянки свіжого бурякового соку, який додасть страві дивно яскравого відтінку. І, увага! Костянтин Івлєв на цьому етапі кладе в каструлю ще один шматочок вершкового масла. Цей компонент пом'якшить смак страви.
Якщо ви любите готувати для себе і своєї сім'ї страви за порадами знаменитих шеф-кухарів. То порадуйте близьких картопляниками з грибами за рецептом Євгена Клопотенко.