Today.ua

Краківський сирник у духовці – рецепт смачної польської страви з сиром та родзинками

Любителі сирної випічки точно будуть у захваті від сирного пирога за польським рецептом. Страва виходить дуже легкою, ніжною і повітряною, і прекрасно гармонує з пісочним тістом. В оригіналі десерт готується із родзинками, але їх можна замінити на будь-яку улюблену добавку – шоколадну крихту, цукати чи фрукти.

Краківський сирник у духовці – рецепт

Складові:

Начинка:

Тісто:

Глазур:

Спосіб приготування:

Пісочний корж:

  1. Масло кімнатної температури збиваємо з цукровою пудрою до кремового стану. Додаємо яйце, ванільний екстракт – перемішуємо.
  2. Просіюємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Готове тісто скочуємо в кульку, злегка притискаємо рукою, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник відпочивати на годину.
  3. Згодом дві третини охолодженого тіста розкочуємо у прямокутний пласт. Викладаємо на застелений пергаментним папером лист, робимо дірочки за допомогою виделки і знову ставимо в холодильник на 30 хвилин.
  4. Через деякий час корж випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин. Після того як він охолоне, вирізаємо за розміром форми, в якій робитимемо сирник.

Глазур:

  1. Збиваємо цукрову пудру із лимонним соком.

Сирна начинка:

  1. Сир пару разів перетираємо через сито, щоб вийшла гладка і м'яка маса.
  2. Відокремлюємо білки від жовтків.
  3. У блендері перебиваємо розм'якшене вершкове масло, 200 г цукрової пудри та ванільний цукор до стану крему. Додати один яєчний жовток, перебити в пишну масу, додати ложку сиру, постійно збиваючи масу. І так поки не закінчаться всі жовтки та сир.
  4. Білки збиваємо із щіпкою солі, 50 г цукрової пудри – збиваємо до щільних піків. Додаємо родзинки.
  5. Акуратно змішуємо білкову масу з сирною.
  6. На пісочний корж виливаємо тісто та розрівнюємо поверхню.
  7. Тісто, що залишилося дістаємо з духовки, розкочуємо в пласт і нарізаємо на смужки - викладаємо їх поверх сирника у вигляді решітки. Тісто змащуємо збитим жовтком.
  8. Випікаємо сирник у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-60 хвилин. Після закінчення часу відкриваємо духовку і залишаємо десерт на годину.
  9. Змащуємо сирник глазур'ю і прибираємо в холодильник на кілька годин. Ідеально, якщо десерт настоїться усю ніч.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати піцу-п'ятихвилинку на сковороді - смачна кулінарна фантазія з того, що знайшлося в холодильнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ