Today.ua

Котлети в духовці: рецепт смачної і швидкої страви

Запечені в духовці котлети менш жирні, ніж смажені. До того ж, готуються вони в рази швидше. Таке блюдо корисніше і апетитніше.

Котлети, запечені в духовці

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Цибуля очистити від лушпиння, нарізати невеликими скибочками, скласти в чашу блендера. Додати фарш або дрібно нарізане м'ясо. Вбити туди ж яйця. Також додайте до фаршу очищений і нарізаний шматочками часник, влийте молоко.

Окремо подрібніть хлібні сухарі і пересипте в чашу блендера.

Подрібніть блендером всю масу до однорідної консистенції. Додайте сіль, приправи і зелень. Знову збийте.

Отриманий фарш вийміть з чаші блендера, гарненько перемішайте і відбийте, щоб вийшов зайвий повітря. Чим краще ви відіб'єте фарш, тим м'якшими і соковитішими будуть готові котлети.

Форму для випічки або деко застеліть пергаментом і злегка змастіть рослинною олією.

Мокрими руками сформуйте овальні котлети, викладіть їх на деко. Зверху пензликом змастіть вироби рослинною олією.

Випікайте котлети в духовці, розігрітій до 190 градусів, до рум'яної скоринки. На це піде приблизно 40 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку.

Приємного апетиту!

Дізнайтеся також кулінарний лайфхак від шеф-кухаря: секретний інгредієнт, який зробить ваші котлети запаморочливо смачними, ніжними і соковитими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ