Запечені в духовці котлети менш жирні, ніж смажені. До того ж, готуються вони в рази швидше. Таке блюдо корисніше і апетитніше.
Котлети, запечені в духовці
Інгредієнти:
- 500 г будь-якого м'ясного фаршу
- 2 цибулини
- 3 зубчики часнику
- 2 курячих яйця
- 100 мл молока
- 100 г сухарів
- 0.5 ч. л. солі
- Червоний і чорний мелений перець за смаком
- 2 гілочки свіжої зелені
Спосіб приготування:
Цибуля очистити від лушпиння, нарізати невеликими скибочками, скласти в чашу блендера. Додати фарш або дрібно нарізане м'ясо. Вбити туди ж яйця. Також додайте до фаршу очищений і нарізаний шматочками часник, влийте молоко.
Подрібніть блендером всю масу до однорідної консистенції. Додайте сіль, приправи і зелень. Знову збийте.
Отриманий фарш вийміть з чаші блендера, гарненько перемішайте і відбийте, щоб вийшов зайвий повітря. Чим краще ви відіб'єте фарш, тим м'якшими і соковитішими будуть готові котлети.
Форму для випічки або деко застеліть пергаментом і злегка змастіть рослинною олією.
Мокрими руками сформуйте овальні котлети, викладіть їх на деко. Зверху пензликом змастіть вироби рослинною олією.
Випікайте котлети в духовці, розігрітій до 190 градусів, до рум'яної скоринки. На це піде приблизно 40 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку.
Приємного апетиту!
Дізнайтеся також кулінарний лайфхак від шеф-кухаря: секретний інгредієнт, який зробить ваші котлети запаморочливо смачними, ніжними і соковитими.