Today.ua

Котлети по-київськи в домашніх умовах: покроковий рецепт знаменитої страви

Котлети по-київськи – одна з найпопулярніших страв у кафе і ресторанах. Соковиті і неймовірно смачні котлети з курячого філе обожнюють всі без винятку. Гарна новина полягає в тому, що в домашніх умовах їх приготувати зовсім не складно. А смажити будемо на пательні!

Котлети по-київськи: покрокова інструкція

Інгредієнти:

Покроковий рецепт:

1) Курячу грудку за допомогою гострого ножа звільнити від кістки. Філе розрізати вздовж на дві частини.

2) Кожен шматок загорнути у плівку і відбити молоточком для м'яса. Філе повинно стати плоским, але не надто тонким.

3) Вершкове масло кімнатної температури змішати з сіллю, подрібненою зеленню, меленим перцем. Половину масляної суміші покласти на одну сторону філе і щільно загорнути. Аналогічно вчинити з другим шматочком курки.

4) Обидва рулетика обваляти з усіх сторін у борошні. Перекласти на тарілку і відправити в морозилку на півгодини.

5) Скибочки хліба натерти на тертці або пропустити через подрібнювач. Отримані крихти пересипати на тарілку.

6) Яйця збити виделкою до однорідності.

7) Сковороду з товстим дном, поставити на середній вогонь, влити рослинну олію. Коли вона як слід розігріється, курячі котлети по-київськи занурити в яєчну суміш, потім обваляти в борошні, знову опустити в яйце, а потім рясно посипати хлібними крихтами.

8) Смажити котлети на повільному вогні з кожного боку приблизно по 20 хвилин.

Приємного апетиту!

З курячого м'яса можна приготувати не тільки котлети по-київськи, але і нестандартне олів'є. Салат виходить ніжним, смачним і корисним. Обов'язково спробуйте!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ