Котлети по-київськи – одна з найпопулярніших страв у кафе і ресторанах. Соковиті і неймовірно смачні котлети з курячого філе обожнюють всі без винятку. Гарна новина полягає в тому, що в домашніх умовах їх приготувати зовсім не складно. А смажити будемо на пательні!
Котлети по-київськи: покрокова інструкція
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка
150 грам вершкового масла
2 курячих яйця
2 скибочки черствого хліба
2 ст. л. борошна
1 пучок свіжої зелені
Сіль і перець за смаком
Рослинна олія для смаження
Покроковий рецепт:
1) Курячу грудку за допомогою гострого ножа звільнити від кістки. Філе розрізати вздовж на дві частини.
2) Кожен шматок загорнути у плівку і відбити молоточком для м'яса. Філе повинно стати плоским, але не надто тонким.
3) Вершкове масло кімнатної температури змішати з сіллю, подрібненою зеленню, меленим перцем. Половину масляної суміші покласти на одну сторону філе і щільно загорнути. Аналогічно вчинити з другим шматочком курки.
4) Обидва рулетика обваляти з усіх сторін у борошні. Перекласти на тарілку і відправити в морозилку на півгодини.
5) Скибочки хліба натерти на тертці або пропустити через подрібнювач. Отримані крихти пересипати на тарілку.
6) Яйця збити виделкою до однорідності.
7) Сковороду з товстим дном, поставити на середній вогонь, влити рослинну олію. Коли вона як слід розігріється, курячі котлети по-київськи занурити в яєчну суміш, потім обваляти в борошні, знову опустити в яйце, а потім рясно посипати хлібними крихтами.
8) Смажити котлети на повільному вогні з кожного боку приблизно по 20 хвилин.
Приємного апетиту!
З курячого м'яса можна приготувати не тільки котлети по-київськи, але і нестандартне олів'є. Салат виходить ніжним, смачним і корисним. Обов'язково спробуйте!