Котлети готують не лише в Україні, а й у всьому світі, і кожен має власний рецепт. Наприклад, француженки не використовують фарш. Пропонуємо вам спробувати приготувати котлети де-воляй з курячим філе.
Котлети без фаршу по-французьки - рецепт
Складові:
- 2 кг курячого філе
- 350 г грибів
- 250 мл вершків
- 2 цибулини
- 2 яйця
- панірувальні сухарі
- 100 г вершкового масла
- сіль та перець за смаком
Спосіб приготування:
- Цибулю та гриби нарізати і обсмажити на сковороді з олією до золотистої скоринки.
- Додати вершки і вершкове масло і томити до утворення соусу. Потім пересипати в ємність, дати охолонути і прибрати в холодильник до застигання.
- Куряче філе відбити в тонкий пласт, посолити, поперчити. Всередину покласти застиглий соус і загорнути.
- Розбити яйця у ємності. В іншу висипати панірувальні сухарі.
- Вмочити філе спочатку в яйці, а потім у пануванні. Обсмажити з усіх боків на розпеченій сковороді до рум'яної скоринки.
- Або биточки можна трохи обсмажити на сковороді, а потім перекласти у форму і запекти в духовці протягом 20 хвилин при 180 градусах.
Готово. Смачного.
Нагадаємо, шеф-кухарі поділилися рецептом ідеального тіста для пельменів: не липне до рук і не розварюється.