Today.ua

Котлети без м'яса та борошна: смачна страва із капусти за 15 хвилин

Попри те, що в цих котлетах немає м'яса, вони виходять не тільки дієтичними та корисними, а їх ще й не відрізнити від оригіналу. Ну майже не відрізнити. Це дуже легка у приготуванні страва, яка ніяк не позначиться на фігурі, навіть якщо з'їсти відразу все. Подається частіше зі сметаною та свіжою зеленню – і заряд вітамінів організму забезпечений.

Капустяні котлети – рецепт

Складові:

Для котлет:

Для соусу:

Спосіб приготування:

  1. На сковороді розігріваємо трохи вершкового масла та олії. Обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, доки вона не стане прозорою. Залишаємо остигати.
  2. Шинкуємо капусту дрібною соломкою – можна вручну або за допомогою спеціальної терки. Нашатковану капусту трохи мнемо руками і заливаємо хорошою водою. Ставимо на плиту, чекаємо поки закипить, прикручуємо вогонь до середнього і готуємо плюс-мінус 7-9 хвилин.
  3. Готову капусту відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді. Коли капуста трохи охолоне, з неї потрібно обережно віджати зайву рідину.
  4. У капусту додаємо цибулю та два яйця. Солимо, перчимо і перемішуємо. Додаємо манку та даємо настоятися приблизно 10 хвилин.
  5. Щоб капуста не прилипала до рук, їх можна змочити водою. Формуємо овочеві котлетки і відправляємо на розігріту з олією сковороду. Обсмажуємо з одного боку до рум'яної скоринки, перевертаємо, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності.
  6. Сметану змішуємо з видавленим часником і дрібно нарізаною свіжою зеленню.
  7. Подаємо капустяні котлетки із соусом.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати шарлотку без цукру – смачний рецепт яблучного пирога з шоколадом на листковому тісті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ