Попри те, що в цих котлетах немає м'яса, вони виходять не тільки дієтичними та корисними, а їх ще й не відрізнити від оригіналу. Ну майже не відрізнити. Це дуже легка у приготуванні страва, яка ніяк не позначиться на фігурі, навіть якщо з'їсти відразу все. Подається частіше зі сметаною та свіжою зеленню – і заряд вітамінів організму забезпечений.
Капустяні котлети – рецепт
Складові:
Для котлет:
- 20 г вершкового масла
- 1 ст. л. рослинної олії
- Цибулина
- 500 г капусти
- 2 яйця
- 3-4 ст. л. манної крупи
- Сіль на смак
- Чорний мелений перець
Для соусу:
- Сметана
- Часник
- Улюблена свіжа зелень
Спосіб приготування:
- На сковороді розігріваємо трохи вершкового масла та олії. Обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, доки вона не стане прозорою. Залишаємо остигати.
- Шинкуємо капусту дрібною соломкою – можна вручну або за допомогою спеціальної терки. Нашатковану капусту трохи мнемо руками і заливаємо хорошою водою. Ставимо на плиту, чекаємо поки закипить, прикручуємо вогонь до середнього і готуємо плюс-мінус 7-9 хвилин.
- Готову капусту відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді. Коли капуста трохи охолоне, з неї потрібно обережно віджати зайву рідину.
- У капусту додаємо цибулю та два яйця. Солимо, перчимо і перемішуємо. Додаємо манку та даємо настоятися приблизно 10 хвилин.
- Щоб капуста не прилипала до рук, їх можна змочити водою. Формуємо овочеві котлетки і відправляємо на розігріту з олією сковороду. Обсмажуємо з одного боку до рум'яної скоринки, перевертаємо, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності.
- Сметану змішуємо з видавленим часником і дрібно нарізаною свіжою зеленню.
- Подаємо капустяні котлетки із соусом.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати шарлотку без цукру – смачний рецепт яблучного пирога з шоколадом на листковому тісті.