Today.ua

Яких кішок можна дресирувати: 5 порід, які легко навчаються командам і трюкам

Про те, що кішки досить легко піддаються дресируванню, знають лише ті, у будинках яких оселився кошлатий представник однієї з 5 порід, про яких мова піде нижче. Давайте дізнаємося про цих дивовижних котиків і про їхні таланти докладніше.

Абиссинська кішка

Це, мабуть, ідеальний варіант домашнього вихованця. Абиссинські кішки дуже ласкаві і доброзичливі. Вони просто обожнюють купатися в любові та увазі господаря. Якщо людина вирішить навчити свою красуню-«абиссинку» деяким трюкам, то в подяку за можливість провести більше часу в спілкуванні, вона буде з радістю виконувати все, про що її попросять.

Важливо розуміти, що у абиссинських кішок не завжди буває бажання і настрій пограти з господарем, тому ні в якому разі не можна намагатися примушувати її до дресирування. Можна отримати зворотній результат.

Бенгальська кішка

Бенгальських котів можна навчити багатьом найпростішим командам, яким зазвичай вчать собак. Кошлатий пустун любить поплавати, з радістю гуляє на повідку. Ну, чим не кото-пес?

Представники бенгальської породи обожнюють активні ігри, годинами будуть носитися за іграшкою і виконувати трюки, виконання яких схоплюють буквально нальоту.

Американська короткошерста

Неймовірно розумна і кмітлива порода кішок. Заводчики стверджують, що американські короткошерсті навіть дресирування не потребують, вони вже в молодому віці починають розуміти слова і прохання господаря. І виконують їх, що найдивніше.

Саванна

Великі, дуже агресивні до чужинців Саванни відрізняються неабияким для представників сімейства котячих розумом. Саванна легко може без сторонньої допомоги навчитися відкривати крани з водою, відчиняти і закривати двері, натискаючи своєю величезною лапою на ручку. Кішки цієї породи обожнюють скидати предмети з верхніх полиць і красти шкарпетки господаря. Саванну можна навчити командам, а також вони охоче гуляють на повідку.

Сіамська кішка

Дуже красива, розумна і неймовірно хитра кішка. Якщо ставитися до неї з повагою і любов'ю, то вона може почати виконувати команди. Сама заради власного задоволення сіамська кішка нерідко включає телевізор та іншу побутову техніку, відкриває кран, щоб попити свіжої води.

Можливо, вам буде цікаво дізнатися, про існування агресивних і мстивих порід кішок. Фахівці рекомендують гарненько все обдумати, перш ніж заводити в будинку подібних вихованців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ