Всі страви із яєць набули популярності, тому що вони ситні та смачні, а головне – швидко готуються. Пропонуємо урізноманітнити меню яєчним рулетом з шинкою. З огляду на нинішні ціни на яйця в Україні такий сніданок цілком можна назвати королівським.
Яєчний рулет з шинкою - ідеальна страва, коли в холодильнику мінімум продуктів і готувати довго не хочеться. Для цього рецепту можна використовувати практично будь-яке м'ясо – курку, сосиски чи напівкопчену ковбасу.
Вам знадобляться:
- 8 яєць;
- 50 мл молока;
- 150 г шинки;
- 100 г твердого сиру;
- сіль та перець за смаком;
- зелень;
- олія для смаження.
Насамперед потрібно збити яйця з молоком, посолити і поперчити суміш. Також можна додати улюблені спеції.
Промийте і наріжте зелень дрібно, додайте її в яєчно-молочну суміш. Добре перемішайте для однорідності.
Бажано використовувати сковороду з великим діаметром та антипригарним покриттям. Розігрійте олію (краще використовувати оливкову) і вилийте заготовку. Коли низ майбутнього рулету яєчного підрум'яниться, його потрібно перевернути на іншу сторону і готувати під кришкою ще три хвилини.
Перекладіть яєчний млинець на плоску тарілку і викладіть сир, натертий на крупній тертці. Шинку наріжте кубиком або тонкими смужками, після чого згорніть млинець рулетом. Його потрібно нарізати на шматочки довільної ширини. Цікаво виглядає косий зріз.
В якості начинки можна використовувати оливки, помідори, болгарський перець, вершковий сир або інші намазки, а також улюблені соуси. Смачного!
Нагадаємо, що незабаром яйця в Україні подешевшають – і всі, хто не можуть жити без омлетів, зітхнуть з полегшенням.