Today.ua

Кава з великою пінкою в домашніх умовах: секрети приготування ранкового напою

Каву з великим шаром щільної білої пінки можна легко приготувати в домашніх умовах. Головне, все робити правильно, крок за кроком. Тоді ви зможете насолодитися ароматною кавою з цілою хмарою смачної пінки.

Щоб приготувати каву з пінкою, необхідно правильно зварити напій, правильно збити молоко в піну, а ще правильно потім все налити в склянку, щоб не осіла піна. Готові? Приступаємо!

Кава з пінкою своїми руками

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Поставте порожню турку на мінімальний вогонь, як тільки вона підігріється, всипте свіжозмелену каву (дрібного помолу).

Чайною ложкою з довгою ручкою помішуйте кавовий порошок в турці. В процесі підігріву кава розкриє свій аромат.

Додайте до кави цукор, якщо любите, то можна ще пару щіпок улюблених прянощів всипати на цьому етапі. Перемішайте і ще півхвилинки прогрійте.

Налийте в турку холодну воду, незабаром почне підніматися пінка. В цей час відходити від плити ні в якому разі не можна, інакше кава може «втекти» і вам доведеться замість насолоди ранковою чашкою ароматного напою, вам доведеться мити плиту.

По мірі нагрівання рідини в турці колір пінки буде змінюватися. Спочатку вона буде світла, але дуже скоро стемніє до рівного коричневого відтінку і почне підніматися. У цей момент зніміть турку з вогню, дочекайтеся, поки піна осяде (20 – 30 секунд), а потім знову поставте на вогонь. Коли підніметься ще раз – кава готова. Зніміть з плити і залиште настоюватися.

В цей час приступайте до приготування молочної пінки. В невелику каструльку налийте молоко, підігрійте його до гарячого стану, але не дайте йому закипіти.

Вилийте половину молока у високий прозорий келих, за допомогою міні-міксера збийте рідину, поки вона не збільшиться в об'ємі в два рази. Тонкою цівкою влийте в молочну піну 70 мл кави. З решти молока і кави приготуйте ще одну порцію напою з пінкою для коханої людини або для когось із домашніх. Зверху пінну шапку посипте меленою корицею. Вставте в бокали коктейльні трубочки і відразу ж подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Приготуйте також найсмачнішу чорну каву, капучіно і раф. Рецепти цих напоїв досить прості, але без секретів бариста в цій справі не обійтися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ