Каву з великим шаром щільної білої пінки можна легко приготувати в домашніх умовах. Головне, все робити правильно, крок за кроком. Тоді ви зможете насолодитися ароматною кавою з цілою хмарою смачної пінки.
Щоб приготувати каву з пінкою, необхідно правильно зварити напій, правильно збити молоко в піну, а ще правильно потім все налити в склянку, щоб не осіла піна. Готові? Приступаємо!
Кава з пінкою своїми руками
Інгредієнти:
- 2 ч. л. меленої кави
- 140 мл очищеної води
- 100 мл молока жирністю 3 % і вище
- 2 ч. л. цукру
- 0,5 ч. л. меленої кориці
Спосіб приготування:
Поставте порожню турку на мінімальний вогонь, як тільки вона підігріється, всипте свіжозмелену каву (дрібного помолу).
Чайною ложкою з довгою ручкою помішуйте кавовий порошок в турці. В процесі підігріву кава розкриє свій аромат.
Налийте в турку холодну воду, незабаром почне підніматися пінка. В цей час відходити від плити ні в якому разі не можна, інакше кава може «втекти» і вам доведеться замість насолоди ранковою чашкою ароматного напою, вам доведеться мити плиту.
По мірі нагрівання рідини в турці колір пінки буде змінюватися. Спочатку вона буде світла, але дуже скоро стемніє до рівного коричневого відтінку і почне підніматися. У цей момент зніміть турку з вогню, дочекайтеся, поки піна осяде (20 – 30 секунд), а потім знову поставте на вогонь. Коли підніметься ще раз – кава готова. Зніміть з плити і залиште настоюватися.
В цей час приступайте до приготування молочної пінки. В невелику каструльку налийте молоко, підігрійте його до гарячого стану, але не дайте йому закипіти.
Вилийте половину молока у високий прозорий келих, за допомогою міні-міксера збийте рідину, поки вона не збільшиться в об'ємі в два рази. Тонкою цівкою влийте в молочну піну 70 мл кави. З решти молока і кави приготуйте ще одну порцію напою з пінкою для коханої людини або для когось із домашніх. Зверху пінну шапку посипте меленою корицею. Вставте в бокали коктейльні трубочки і відразу ж подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Приготуйте також найсмачнішу чорну каву, капучіно і раф. Рецепти цих напоїв досить прості, але без секретів бариста в цій справі не обійтися.