Класичний рецепт борщу: з салом і часником

Автор: Шевченко Лилия

Український борщ з салом і часником – блюдо, яке має бути приготовленим з душею. Просто все нарубати, закинути в каструлю і зварити не вийде. Борщ – це не просто їжа, це магія. Станьте чарівником на власній кухні, тим більше, що це зовсім не складно.

Класичний рецепт борщу: з салом і часником - today.ua

Український борщ з салом та часником: покроковий рецепт

  • 500 г свинячого м'яса
  • 400 г білокачанної капусти
  • 100 г свинячого сала
  • 5 картоплин
  • 1 буряк
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 3-4 зубчики часнику
  • 3 лаврових листа
  • 1 ст. л. столового оцту
  • 5 горошин запашного перцю
  • 4 горошини чорного перцю
  • Сіль і спеції за смаком

Спосіб приготування:

1. М'ясо добре промити, обсушити паперовими рушниками. Нарізати на невеликі шматочки. Складіть в каструлю.

2. Цибулю очистіть від лушпиння і вимийте під проточною водою. Цілу цибулину покладіть до м'яса. Додайте туди ж лавровий лист і горошинки перцю. Залийте чистою водою, поставте варитися на середній вогонь. Не забудьте зняти піну при закипання бульйону.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

3. Поки вариться бульйон для борщу, готуємо картоплю. Почистіть бульби від шкірки і наріжте кубиками або брусочками. Відправте в каструлю до м'яса через 20 хвилин після закипання.

4. Тим часом очищений буряк натріть на середній терці. Покладіть в сковороду, додайте оцет і трохи рослинної олії, влийте кілька ложок м'ясного бульйону із загальної каструлі. Тушкуйте під кришкою хвилин 15. Потім перекладіть буряк до м'яса з картоплею.

Класичний рецепт борщу: з салом і часником5. Білокачанну капусту дрібно нашаткуйте і покладіть в борщ. На цьому етапі можна страву посолити, поперчити, додати томатну пасту і улюблені спеції.

6. Дайте покипіти на повільному вогні хвилин 5 – 10, потім видавіть в борщ через прес часник. А також додайте пропущене через м'ясорубку солоне сало.

7. Нехай ваш класичний борщ з салом та часником покипить ще 5 хвилин, а потім вогонь слід вимкнути. Після цього страва має настоятися ще хвилин 20.

8. Розлийте борщ по тарілках, в кожну покладіть по ложечці сметани і посипте рубаною свіжою зеленню.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного апетиту!

Нагадаємо, раніше ми ділилися чудовим рецептом приготування домашнього солоного сала, яке можна довго зберігати в холодильнику.