В Україні разом із борщем зазвичай подають часникові булочки – пишні здобні ароматні пампушки, які чудово поєднуються з першою стравою. Купити їх можна в супермаркетах або приготувати самостійно. Адже зробити це дуже просто.
Часникові пампушки до борщу – рецепт
Складові:
Для тіста:
- 700 г борошна
- 500 мл молока
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. цукру
- 50 г вершкового масла
- 12 г сухих дріжджів
- 1 ст. л. рослинної олії
Для намазки:
- 3 ст. л. оливкової олії
- 3-5 зубчиків часнику
- Кріп або петрушка
Спосіб приготування:
- Молоко переливаємо у каструлю та ставимо на вогонь. Його потрібно трохи нагріти, приблизно до 35 градусів – перевірити можна, опустивши палець, температура повинна бути помірною. Або ж нагріти в мікрохвильовій печі.
- Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- Молоко переливаємо в миску, перемішуємо з дріжджами, сіллю і половиною просіяного борошна. Слідом додаємо рослинну олію, вершкове масло та цукор. І другу половину борошна.
- Тісто накрити харчовою плівкою або рушником та залишити приблизно на годину.
- Через якийсь час вимісити тісто і розділити його на невеликі кульки. Викласти їх на лист, застелений пергаментним папером. Дати булочкам настоятися 30 хвилин, накривши їх рушником.
- У мисці розбиваємо яйце і змащуємо зверху булочки.
- Випікати в розігрітій до 150 градусів духовці 15 хвилин. Потім потрібно збільшити температуру до 200 і почекати поки булочки підрум'яняться.
- У піалі змішуємо оливкову олію, пропущений через прес часник і дрібно нарубану зелень.
- Готові булочки змащуємо часниковою олією.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Готово! Смачного!
Пропонуємо також спробувати приготувати сирники, як у ресторані. Досвідчені шеф-кухарі розкрили п'ять секретів соковитого десерту з рум'яною скоринкою.