Today.ua

Київстар обвалив ціни на інтернет: українці в захваті від небувалої щедрості оператора

В Інтернет-асоціації України вибухнув скандал. Мобільний оператор Київстар запустив для своїх абонентів інтернет по 10 гривень в місяць. Причини небувалої щедрості будуть з'ясовувати в Антимонопольному комітеті.

ІнАУ – це Інтернет-асоціація України, в яку входять більшість інтернет-провайдерів країни. Саме в цій організації підняли галас щодо запуску Київстаром послуги із майже безоплатного доступу в Мережу для своїх користувачів. Всього 10 гривень на місяць! В ІнАУ впевнені, що мобільний оператор просто влаштував демпінг, щоб переманити до себе абонентів.

За свою щедрість Київстару доведеться відповісти перед фахівцями з АМКУ (Антимонопольний комітет України). Члени ІнАУ вважають, що мобільний оператор своїми діями порушує принципи добросовісної конкуренції на ринку, які прописані в чинному законодавстві країни.

Ціна на доступ користувачів до мережі Інтернет, яку встановив "Київстар", як вважають експерти конкуруючих фірм-провайдерів, не покриває навіть собівартості послуги. Однак поки мобільний гігант буде терпіти тимчасові збитки, більш дрібні компанії просто розоряться.

Більш того, в ІнАУ впевнені, що як тільки Київстар переманить значну частину користувачів, то тут же запровадить реальні ціни на доступ в Інтернет і швидко компенсує понесені збитки.

Нагадаємо, раніше компанія Vodafone запустила акцію, яку давно чекали українці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ