Today.ua

Киянам назвали основну причину відмови в призначенні субсидії

У КМДА повідомили, що киянам найчастіше відмовляють в поданні субсидій на оплату комунальних послуг, монетизація яких почнеться в березні 2019 року, через прострочену (понад два місяці) заборгованість, загальна сума якої перевищує 20 неблагаемих податком мінімумів доходів громадян. Також в КМДА заявили, що причиною відмови може стати несплата єдиного внеску на загальнообов'язкове державне страхування.

За інформацією КМДА, саме прострочення оплати послуг ЖКГ є найбільш поширеною причиною відмови киянам у субсидії.

Також часто в наданні субсидії киянам відмовляють через неправильно заповнену заяву на надання субсидії та декларації осіб, що звертаються за державною допомогою.

У КМДА також нагадали, що тепер кияни можуть онлайн дізнатися розмір вже призначених субсидій. Міністерство соціальної політики України відкрило доступ до Єдиного державного реєстру одержувачів житлових субсидій. На сайті subsidii.ioc.gov.ua досить ввести свою поштову адресу і дізнатися, чи призначена сім'ї субсидія. І навіть уточнити її розмір в опалювальний і неопалювальний сезонах.

Для тих, у кого виникли питання з приводу оформлення житлово-комунальних субсидій, працює урядова гаряча лінія за номером 15-45 (безкоштовно та цілодобово зі стаціонарних і мобільних телефонів). Додаткові консультації можна отримати в контакт-центрі "Ощадбанку" по телефону 0-800-210-800.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ