Today.ua

Кернес переніс інсульт: чому в Харкові приховують інформацію про стан здоров'я мера

Міського голову Харкова за офіційними даними було доставлено до берлінської клініки Шаріте з діагнозом коронавірусна інфекція. Однак з'явилася інформація, що в Німеччині Геннадій Кернес лікується після перенесеного інсульту. При цьому, кандидатуру мера з виборів так і не зняли ...

Юрист і громадський діяч Анатолій Родзинський, який також балотується в мери Харкова, заявив, що з клініки Шаріте отримана інформація про те, що Геннадій Кернес переніс інсульт, в результаті він втратив здатність говорити. Скільки часу харківський градоначальник буде відновлюватися після перенесеного нападу, невідомо нікому. Німецькі лікарі не можуть давати прогнози.

За словами Родзинського, який виступив на брифінгу біля будівлі мерії у четвер, 8 жовтня, він вже звернувся до Харківської міської ради, щоб дізнатися правдиву інформацію про те, який в реальності стан здоров'я Геннадія Кернеса. Анатолій Родзинський стверджує, що про втрату мови на тлі перенесеного інсульту у Геннадія Кернеса розповіли безпосередньо в клініці Шаріте. «Сьогодні я вирішив звернутися до Харківської міськради, щоб вони розповіли правду про стан здоров'я мера. Більш ніж три тижні про стан здоров'я Кернеса немає ніяких достовірних фактів. Сім'я мера і його друзі дитинства постять в соціальні мережі інформацію про те, що з мером все в порядку, про те, що в клініці Charite неможливо сфотографувати або зняти відео. Але це все неправда», - висловив свої доводи Анатолій Родзинський.

Юрист вважає, що на даний момент оточення Кернеса скористалося його хворобою, щоб роздобути монобольшінство в міській раді Харкова. Залишивши Геннадія Кернеса в виборних списках ці люди хочуть самі керувати містом, оскільки харків'яни швидше за все будуть голосувати саме за чинного градоначальника. Оскаржити результати виборів буде неможливо, а це значить, що в разі, якщо Геннадій Кернес не зможе виконувати обов'язки мера за станом здоров'я, все кермо влади візьме на себе його оточення.

Нагадаємо, раніше в мерії Харкова спростували чутки про смерть Геннадія Кернеса. Хто і навіщо поширював неправдиву інформацію?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ