Today.ua

Кекс із журавлиною – рецепт ідеального осіннього десерту для всієї родини

Що може бути краще у холодний осінній вечір, ніж велика чашка улюбленого чаю або какао разом зі шматочком ароматного осіннього кексу з журавлиною або іншою начинкою?! Пропонуємо вам приготувати десерт, який завжди виходить як треба.

Замість журавлини в рецепт можна додати цедру лимона, родзинки, цукати чи горіхи. Зверху прикрасити розтопленим шоколадом, вершками чи кремом.

Перед приготуванням яйця, олію та кефір потрібно дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Замість кефіру можна взяти 70 г молока, але тоді текстура у кексу буде дещо інша.

Кекс з журавлиною – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Збити яйця з цукром поки маса не збільшиться в обсязі.
  2. На водяній бані розтопити вершкове масло, дати охолонути. Після цього додати олію та кефір до яєць. Перемішати.
  3. Просіяти борошно, додати розпушувач і добре перемішати. Додати до яєчної суміші і добре перемішати, щоб не було грудок. Туди ж додати журавлину.
  4. Форму застелити пергаментом та вилити тісто.
  5. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин. Готовність перевіряти зубочисткою – вона має залишитися сухою.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати сирники, які виходять як у ресторані. Досвідчені господині розкрили секретний інгредієнт, який додасть страві соковитості та особливого смаку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ