Today.ua

Картопляне пюре по-французьки: який секретний інгредієнт покращить смак страви

Ніжне та ароматне картопляне пюре – гарнір, обожнюваний багатьма з дитинства. Він ідеально поєднується м'ясом, рибою та легкими овочевими салатами. Спробуйте приготувати пюре по-французьки - з секретним інгредієнтом, який додасть страві вишуканого смаку і "родзинку".

Професійні шеф-кухарі знають секрети, які допомагають зробити зі звичайних інгредієнтів справжні кулінарні шедеври. Картопляне пюре тільки на перший погляд здається простою стравою. Щоб приготувати частування, як у ресторані, потрібно знати деякі секрети.

Слід вибирати картоплю неводянистих сортів. Бульби потрібно відварювати в киплячій підсоленій воді з додаванням лаврового листа та невеликої цибулини. З такими добавками аромат страви, що готується, на обід відчуватиметься по всьому будинку. Далі треба злити рідину і пом'яти товкачем, щоб не було грудочок.

Додайте в картопля гаряче молоко та шматочок олії високої жирності. Потрібно домогтися однорідної структури. Якщо молоко буде холодним, пюре вийде сірого кольору і зовсім не повітряним, як хотілося б.

Французькі кулінари використовують ще один секретний інгредієнт – трохи сиру. Можна вибрати будь-який пармезан, швейцарський, камамбер, Рокфор або будь-який твердий. Експерти у галузі харчування впевнені, що навіть трохи тертого сиру в рази покращують смак пюре.

При подачі картопляне пюре по-французьки можна посипати зеленню. Смачного!

Нагадаємо, як правильно розігріти вчорашнє картопляне пюре. Звичайно, воно не зрівняється зі свіжоприготовленим, проте "врятувати ситуацію можна. Є три кулінарні хитрощі, які можна використати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ