Картопляне пюре по-французьки: який секретний інгредієнт покращить смак страви

Автор: Леся Ловіцька

Ніжне та ароматне картопляне пюре – гарнір, обожнюваний багатьма з дитинства. Він ідеально поєднується м'ясом, рибою та легкими овочевими салатами. Спробуйте приготувати пюре по-французьки - з секретним інгредієнтом, який додасть страві вишуканого смаку і "родзинку".

Картопляне пюре по-французьки: який секретний інгредієнт покращить смак страви  - today.ua

Професійні шеф-кухарі знають секрети, які допомагають зробити зі звичайних інгредієнтів справжні кулінарні шедеври. Картопляне пюре тільки на перший погляд здається простою стравою. Щоб приготувати частування, як у ресторані, потрібно знати деякі секрети.

Слід вибирати картоплю неводянистих сортів. Бульби потрібно відварювати в киплячій підсоленій воді з додаванням лаврового листа та невеликої цибулини. З такими добавками аромат страви, що готується, на обід відчуватиметься по всьому будинку. Далі треба злити рідину і пом'яти товкачем, щоб не було грудочок.

Додайте в картопля гаряче молоко та шматочок олії високої жирності. Потрібно домогтися однорідної структури. Якщо молоко буде холодним, пюре вийде сірого кольору і зовсім не повітряним, як хотілося б.

Популярні зараз

Держава призначила літнім українцям 900 гривень щомісячної доплати до пенсії

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

У Білому домі повідомили, коли розпочнеться постачання зброї в Україну

Картопляне пюре по-французьки: який секретний інгредієнт покращить смак страви

Французькі кулінари використовують ще один секретний інгредієнт – трохи сиру. Можна вибрати будь-який пармезан, швейцарський, камамбер, Рокфор або будь-який твердий. Експерти у галузі харчування впевнені, що навіть трохи тертого сиру в рази покращують смак пюре.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

При подачі картопляне пюре по-французьки можна посипати зеленню. Смачного!

Нагадаємо, як правильно розігріти вчорашнє картопляне пюре. Звичайно, воно не зрівняється зі свіжоприготовленим, проте "врятувати ситуацію можна. Є три кулінарні хитрощі, які можна використати.