Today.ua

Картопляне пюре як у ресторані: рецепт ідеального гарніру

Картопляне пюре – гарнір, який поєднується із безліччю інших страв – м'ясом, рибою та різними салатами. Не у всіх господарок пюре виходить однорідної консистенції та смачним. Щоб приготувати ідеальну страву, важливо дотримуватися правильні пропорції інгредієнтів.

Смак картопляного пюре знайомий нам з дитинства. В еталонному варіанті це ніжний гарнір, який буквально тане у роті. Саме такий подають у хороших ресторанах. Можна легко повторити рецепт в домашніх умовах. Вам знадобляться такі продукти:

Картоплю потрібно залити водою так, щоб вона ледве доходила до верхнього шару овочів, а не покривала їх. Додайте у воду лавровий лист, перець та цибулину. Коли вода закипить, потрібно посолити картоплю, зменшити вогонь і варити її під кришкою до готовності.

Коли картопля буде готова, треба злити воду. У склянку гарячого молока слід додати масло та дочекатися, коли воно розтане. Влийте молоко в каструлю і добре розімніть картоплю товкачем. Продовжуйте процедуру кілька хвилин, щоб маса стала повністю однорідною та повітряною.

Як заправка до картоплі підійде сметана або натуральний йогурт без добавок. При подачі пюре можна посипати зеленню - воно виглядатиме апетитнішим.

Нагадаємо про три поширені кулінарні помилки, які можуть зіпсувати смак картопляного пюре.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ