Today.ua

Картопля запечена в духовці: три оригінальних рецепта

З картоплі можна приготувати безліч різноманітних страв. Не варто зациклюватися на звичних рецептах. Пропонуємо спробувати 3 простих, але незвичайних, ефектних і дуже смачних картопляних шедеврів.

«Шашлик» з картоплі

Картоплю очистіть від шкірки, наріжте товстими кружальцями. Складіть в миску, полийте рослинною олією, посипте сіллю і улюбленими приправами.

Бекон наріжте тонкими пластинками.

Візьміть дерев'яну шпажку, нанизуйте по черзі картопляні кружальця і бекон.

Кінці шпажки оберніть фольгою. Запікайте «шашлик» з картоплі в духовці при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.

Картопля по-закарпатськи

Очищену картоплю наріжте великими кубиками і відваріть в підсоленій воді майже до готовності.

Відкиньте картоплю на друшляк, щоб стекла вся рідина. Потім пересипте кубики овочу в миску, посипте кукурудзяною мукою і перемішайте.

Сотейник змастіть вершковим маслом, викладіть картоплю, обвалянный в борошні. Зверху покладіть кілька шматочків масла і посипте тертою бринзою.

Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 45 хвилин до золотистої скоринки. Блюдо подавайте до столу гарячим зі сметаною і зеленню.

Картопля фрі пікантна і корисна

Очищену картоплю наріжте брусочками, шириною приблизно 1 сантиметр. Відваріть в підсоленій воді до напівготовності.

Відкиньте картоплю на друшляк, щоб стекла рідина.

Посоліть підсохлі брусочки овочів. Полийте рослинною олією, додайте трохи улюблених спецій і гарненько перемішайте.

Викладіть картоплю на деко в один шар і запечіть в духовці до рум'яності.

У ступці змішайте і гарненько розітріть часник, подрібнений розмарин, лимонну цедру і морську сіль.

Готову картоплю покладіть на велике блюдо і посипте лимонно-розмариновою сіллю.

Приємного апетиту!

Приготуйте також смачна і корисна картопля фрі без єдиної краплі рослинної олії. На вигляд і за смаком страву не відрізнити від картоплі фрі з Макдональдсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ