Картопля фрі – одна з найпопулярніших страв у Макдональдсі, але й одна з найбільш шкідливих. Якщо ви великий любитель фастфуду, то пора вчитися його готувати вдома. Наприклад, картоплю можна запекти в духовці, а не обсмажити у фритюрі. Якщо все зробити правильно, то страва вийде дивно смачною і хрусткою. До того ж, ще й корисною для здоров'я. Адже запечені овочі рекомендують вживати в їжу всі дієтологи!
Картопля фрі в духовці без олії: рецепт
Інгредієнти:
- 1 кг крупної картоплі
2 курячих яйця
0,5 ч. л. меленої паприки
0,5 ч. л. сушеного кропу
Сіль за смаком
Спосіб приготування:
1. Картоплю очистити від шкірки, нарізати брусочками товщиною приблизно в 1 сантиметр. Скласти нарізану картоплю в миску і добре промити водою. Ця процедура дозволить видалити крохмаль з поверхні скибочок.
2. Викласти промиту картоплю на рушник, щоб стекла зайва рідина.
3. Білок відокремити від жовтка. До білків додати паприку і куркуму. Приправи додадуть гарного рум'яного кольору картоплі.
4. Збити білки міксером до стану пишної піни.
6. Деко застелити силіконовим килимком для запікання або пергаментом. Рівномірно розподілити картоплю в один шар, посипати сушеним кропом або будь-якими іншими спеціями.
7. Запікати картоплю фрі без олії в розігрітій до 200 градусів духовці близько 10 хвилин, потім перевернути шматочки, щоб хрусткою скоринкою вони вкрилися з усіх боків. Після цього готувати ще 10 хвилин.
8. Готову картоплю фрі в духовці без масла перекласти на велике блюдо і відразу ж подавати до столу.
Приємного апетиту!
Для любителів смачних страв, як в ресторані, пропонуємо приготувати картоплю по-селянськи: простий рецепт смачної страви від шеф-кухаря.