Today.ua

Кандидат у нардепи Береза приховав від ЦВК друге громадянство

Кандидат у народні депутати Борислав Береза міг надати Центральній виборчій комісії (ЦВК) недостовірні дані про своє громадянство. З'явилася інформація, що в поданому ЦВК пакеті документів Борислав Береза, надавши паспорт громадянина України, приховав документи громадянина Ізраїлю.

Про наявність ізраїльського громадянства ще у 2015 році повідомляли ЗМІ, публікуючи копію виписки з реєстру громадян Ізраїлю, видану Міністерством внутрішніх справ цієї країни.

Документ, якщо він справжній, підтверджує наявність у нардепа другого паспорта, отриманого на подвійне прізвище Бляхер-Береза (Бляхер – прізвище його батька, Береза – прізвище матері). Також у виписці були продемонстровані і паспортні дані, включаючи номер ізраїльського паспорта Берези і місце його реєстрації в передмісті Хайфи Кирьят-Моцкине.

Сам Береза продовжує запевняти, що паспорту громадянина Ізраїлю у нього немає і ніколи не було.

Раніше нардеп Береза наполягав на необхідності піддавати жителів українського Донбасу процедурі підтвердження громадянства, а також заявляв, що держслужбовці, які мають громадянство іншої країни, повинні нести за це кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, на позафракційного народного депутата Борислава Березу в Києві було скоєно напад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ