Today.ua

Який інгредієнт слід додати у сирники, щоб вони стали більш пишними та смачними

Сирники стали однією з найулюбленіших страв українців. Ідеальні вироби повинні бути засмаженими, але при цьому м'якими та соковитими. Кухарі розкрили секрет, який інгредієнт допоможе зробити сирники більш пишними та смачними.

Багато господинь готують сирники з родзинками, а подають із розплавленим шоколадом, медом, ягодами, фруктами чи сметаною. Але головне – вдале тісто. Приготувати таке можна, знаючи кулінарні тонкощі.

Щоб сирники вийшли повітряними та буквально танули в роті, потрібно додати в сирну масу олію. Воно додасть тісту в'язкості та ніжності. Цей інгредієнт часто використовують професійні шеф-кухаря у ресторанах. Сирники будут з золотистою скоринкою, але залишаться ніжними і дуже смачними.

З'єднайте сир з яйцем, цукром та дрібкою ванілі. Додайте трохи пшеничного або кокосового борошна і одну-дві ложки олії. Можна використовувати оливкову, але вона додасть небажаного присмаку. Тому краще зупинити вибір на рафінованій соняшниковій. Однак важливо вибрати якісний продукт.

Щоб сирники не розповзалися на сковорідці, її потрібно розжарити і після цього приступати до смаження. Оптимально використовувати сковороду з антипригарним покриттям.

Коли перевернете сирники на інший бік, накрийте сковороду куполоподібною кришкою, щоб вони добре пропеклися.

Сирники потрібно обсмажувати на маленькому вогні. В іншому випадку вони можуть підгоріти.

Якщо ви дотримувалися всіх порад і сирники вийшли сирими всередині, використовуйте ще один кулінарний лайфхак. Обсмажте сирники до рум'яної скоринки, перекладіть на тарілку, потім накрийте кришкою і відправте на кілька хвилин в мікрохвильову піч. Смачного!

Нагадаємо, яких чотирьох помилок потрібно уникати, щоби приготувати ідеальні сирники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ