Today.ua

Який інгредієнт слід додати до холодцю із курки, щоб страва вийшла прозорою та точно застигла

Холодець із курки – досить складна у приготуванні страва, проте ситна, смачна і корисна. Щоб вона вийшла прозорою, ароматною та смачною, потрібно знати деякі кулінарні секрети.

Холодець часто залишається рідким і не застигає, як слід. Однак цього не станеться, якщо ввести "незамінний" інгредієнт. Для рецепту вам знадобляться такі складові:

Спочатку потрібно добре промити курячу тушку, порізати на шматки, відправити у воду і закип'ятити разом із цибулею, морквою та лавровим листом. Потім слід злити її, промити м'ясо та залити його чистою водою.

Коли бульйон знову закипить, слід максимально зменшити вогонь і кілька годин томити його, знімаючи піну. Від цього залежатиме прозорість майбутнього холодцю. Коли курка розвариться, потрібно процідити бульйон - бажано через марлю.

Відокремте м'ясо від кісток і відставте. Бульйон потрібно довести до кипіння, посолити, додати спеції та пропущений через прес часник.

Замочіть желатин у холодній воді (пропорції вказані на упаковці). Розмішайте розчин до однорідності і влийте в бульйон.

На дно форми потрібно викласти довільно порізані овочі, потім м'ясо й залити бульйоном. Для прикрашання використовуйте варені яйця та дрібно нарізану зелень. Залишіть холодець в холодильнику мінімум на 4 години, а краще - на ніч.

Щоб дістати холодець із форми, потрібно відправити її в окріп на 15 секунд, а потім перевернути страву на тарілку. 

Нагадаємо, як правильно зробити холодець із червоної риби. Апетитна страва для всієї родини буде ще кориснішою, ніж та, яка приготовлена з м'яса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ