Today.ua

Який інгредієнт слід додати до фаршу, щоб котлети вийшли пишними, соковитими та смачними

Кожна господиня готує котлети за власним рецептом. Хтось додає у фарш сиру картоплю, хтось кабачок, моркву, вершкове масло чи сало. Однак є інгредієнт, який допоможе виробам стати більш пишними, соковитими та смачними. При цьому він майже завжди присутній на будь-якій кухні.

Кухарі розкрили секрет приготування ідеальних котлет. Вони виходять засмаженими, соковитими та неймовірно ароматними.

Насамперед потрібно підготувати фарш, причому покупний – далеко не найкращий варіант. Виберіть хороший шматок м'яса. Найкраще поєднувати два види - жирну свинину з пісною яловичиною - так котлети набудуть цікавішого смаку.

Пропустіть м'ясо через м'ясорубку разом із цибулею та часником. Поперчіть фарш, додайте улюблені спеції. Вбийте одне яйце - щоб котлети краще тримали форму і не розвалювалися при термічній обробці.

Добре вимішайте фарш, а потім додайте секретний інгредієнт – півсклянки сильногазованої води. Потрібно, щоб вона була максимально холодною – її слід витримати в холодильнику.

Ще раз вимішайте фарш і залиште його на дві години. Тільки після цього слід посолити його, перемішати та мокрими руками сформувати котлети.

Обсмажуйте вироби на рафінованій олії. Краще обрати сковороду з антипригарним покриттям. Якщо сумніваєтеся у готовності котлет, відправте їх після смаження до духовки або мікрохвильової печі на 5-10 хвилин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, чому котлети прилипають до сковороди. Є щонайменше п'ять прикрих помилок, які завадять приготувати м'ясо з рум'яною скоринкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ