Today.ua

Три інгредієнти, які покращать запах, колір та смак смаженої картоплі

Смажена картопля – одна з найсмачніших, ситних та дешевих страв. Здається, що приготувати її не складе особливих труднощів. Але не у всіх господарок виходить еталонна страва з апетитною рум'яною скоринкою. Є три інгредієнти, які покращать запах, колір та смак картоплі.

Ми любимо смажену картоплю за простоту приготування, а також за дивовижні смакові якості. Це частування - одне з найкалорійніших, але іноді можна побалувати себе порцією засмажених овочів. Багато хто готує картоплю без добавок, проте саме вони можуть додати страві цікавих смакових акцентів.

Кухарі назвали кращими інгредієнтами, які можна додати у страву, часник, паприку та куркуму.

Часник не можна додавати до картоплі на початку смаження, інакше він просто підгорить. Оптимально використовувати кілька зубчиків наприкінці термічної обробки. Так запах залишиться гострим. Як варіант, можна посипати напівготову страву сухим часником. Однак краще орати саме свіжий.

Паприка та куркума, окрім цікавого аромату та пікантного смаку, пофарбують смажену картоплю у красиві червонуватий та жовтий кольори. Куркума взагалі вважається однією з найкорисніших спецій. Вона діє як антисептик, захищає організм від старіння і навіть злоякісних утворень.

Паприка ж додасть страві солодкуватий смак із гірчинкою. До речі, в ній набагато більше вітаміну С, ніж у цитрусових. Спеція збуджує апетит, покращує травлення та кровообіг.

Нагадаємо, як правильно готувати смажену картоплю, щоб на ній утворилася хрустка скоринка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ