Today.ua

Які два інгредієнта допоможуть зробити будь-яке м'ясо більш м'яким та смачним

Далеко не завжди виходить насолодитися ароматною, соковитою та смачною стравою із м'яса. А все тому, що іноді воно залишається надто жорстким і ніби гумовим. Досвідчені кухарі радять перед приготуванням завжди маринувати м'ясо, використовуючи ті чи інші продукти, які підійдуть у конкретному випадку. Універсальними інгредієнтами називають два. Вони точно знайдуться на будь-якій кухні.

Багато маринадів пом'якшують волокна м'яса. Господині використовують вино, гранатовий сік, ківі та лимони. Є два більш бюджетні варіанти досягти потрібного ефекту. Це гірчиця та цибуля.

Гірчиця

Свинина, яловичина або курятина стануть набагато м'якшими, якщо перед термічною обробкою обробити їх гірчицею. Щоб промаринувати невеликий шматок м'яса, буде достатньо години, а великий краще залишити на кілька годин.

Якщо плануєте смажити відбивні, їм достатньо провести в гірчиці 20 хвилин. Потім можна або прибрати гірчицю паперовим рушником або залишити соус для більш пікантного смаку.

Цибуля

Цибуля ідеально поєднується з м'ясом. Але якщо потрібно не просто покращити смакові якості, а й пом'якшити його, слід обрати нетрадиційний спосіб. Краще не просто нарізати овоч і з'єднати його з м'ясом, а пропустити через м'ясорубку. Шматки м'яса, залишені у мисці з таким компонентом, краще просочаться соком і стануть м'якшими та соковитішими.

Раніше повідомлялося, що м'ясо в Україні подорожчало після новорічних свят.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ