Today.ua

Як збити білки без міксера та вінчика: кулінарний лайфхак

Міксер або вінчик впорається з білками за лічені хвилини. Однак якщо цих кухонних пристроїв немає, збити білки можна підручними засобами.

Збиті білки – основа багатьох десертів. Важливо домогтися стійких піків, щоб тісто чи крем вийшли ніжними та повітряними. Головне – щоб білки були кімнатної температури – їх потрібно вийняти із холодильника за 4-5 годин до приготування.

Для збивання білків підійде вимитий і сухий нержавіючий посуд, емальований або скляний. Не можна використовувати алюмінієві ємності, щоб уникнути реакції з продуктом.

Як збити білки без міксера та вінчика

В умовах відсутності міксера чи вінчика, спробуйте кулінарний лайфхак. З'єднайте дві вилки так, щоб зубчики перетнулися між собою. Збивайте білки саморобним пристроєм як вінчиком. Просто тримайте кухонні прилади за ручки та поступово збільшуйте інтенсивність рухів. Для зручності вилки можна з'єднати скотчем або резинкою.

Важливий момент – потрібно збивати білки в одному напрямку, щоб піки утворювалися та не осідали. Процес займе не менше 15 хвилин, але це буде швидше, ніж у випадку з однією вилкою.

Чому для збивання білків не підійде блендер

Густі піки вийдуть лише з насадкою "вінчик". Якщо її немає, не варто навіть намагатися використовувати звичайний занурювальний блендер – залиште його для приготування домашнього майонезу. Ця насадка має меншу потужність, ніж потрібно. Вона просто порве білки на волокна – і про пишну піну можна забути.

Нагадаємо, як приготувати на сніданок пишний омлет-суфле на збитих білках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ